Voor wie is coaching?

U hoeft geen probleem te hebben om profijt te hebben van coaching. Wanneer u zich persoonlijk wilt ontwikkelen is coaching uitermate geschikt. Coaching biedt handvatten die ingezet kunnen worden in zowel de privé-sfeer als zakelijk, op uw werk.

Zo kunt u bijvoorbeeld meer leren over uw drijfveren, mogelijke belemmeringen, persoonlijke kernwaarden, kwaliteiten en talent. Hiermee krijgt u meer persoonlijke inzichten die u uw leven lang kunt inzetten.  Door deze persoonlijke ontwikkeling kunt u uw leven optimaliseren. Het helpt u om werk en privé gerelateerde doelen te verwezenlijken.

U zet coaching in als u

 • Verlangt naar minder stress en meer balans in wat u doet
 • Meer veerkracht, vertrouwen, waardering, voldoening en plezier wilt ervaren
 • Scherper wilt krijgen wat u echt wilt met uw carrière en leven
 • Met vertrouwen keuzes wilt kunnen maken over werk, relatie en  toekomst
 • Inzicht wilt krijgen in uw kwaliteiten, competenties en vaardigheden
 • Zich wilt ontwikkelen in wat voor u belangrijk is
 • Wilt weten wat de belemmeringen zijn die u tegenhouden en hoe daarmee om te gaan
 • Productiever en efficiënter wilt werken aan uw doelen en gefocust wilt blijven
 • Wilt ervaren hoe u met energiebronnen omgaat en meer vitaliteit kunt krijgen
 • Een succesvol leven wilt volgens uw eigen definitie van succes
 • Een toekomstvisie wilt hebben waar u naar toe kunt werken
 • U sneller resultaat wilt

Effectiviteit van coaching

Er is aangetoond dat coaching sterke positieve effecten heeft op: prestaties en vaardigheden, welzijn, omgaan met problemen en stressoren, reguleren van gedachten, gevoelens, vermogens en gedrag en goede keuzes maken.

Coaching heeft invloed op: een vermindering van stress en (mogelijke) burn-out of bore-out. Positieve gevoelens nemen toe in leven en werk, zoals zelfverzekerdheid, tevredenheid en enthousiasme. Daarnaast bevordert het uw effectiviteit in het bereiken van doelen, leiderschap.

Verloop van een traject, hoe ziet dat eruit?

Kennismaking, een oriënterend gratis en vrijblijvend gesprek.

Tijdens dit gesprek leren we elkaar kennen en spreken we in eerste instantie over de huidige situatie in uw leven en werk. We verkennen de coachvraag en maken deze zo concreet mogelijk. We stellen doelen op naar aanleiding van wat u uit het coachtraject wilt halen. In tweede instantie is het belangrijk of er een klik is tussen u en de coach en of er overeenstemming is tussen de manier van werken en over de wijze van samenwerking.

Na het gesprek kunt u goed beslissen of u met ons een coachtraject wilt aangaan.

De start en de stappen.

Wanneer u beslist om het coachingstraject in te gaan zullen uw doelen na een verdere verkenning nog meer worden verduidelijkt. Tijdens uw coachtraject werkt u soms bewust en soms onbewust aan uw doelstellingen en competenties door middel van coachgesprekken, reflectie-oefeningen en opdrachten. U weet waar u mee aan de slag wilt gaan.

U kunt rekenen op 5-8 coachsessies in totaal, afhankelijk van uw vraag en doelstelling. Deze coachsessies duren circa anderhalf uur. Vaak vinden de sessies om de twee weken plaats. Tijdens zo’n sessie worden de voortgang en meegekregen opdrachten besproken. Ook wordt er aan opdrachten gewerkt tijdens de sessie. De sessies vinden binnen en soms buiten in de natuur plaats. U leert bewust reflecteren waardoor u zich snel verder ontwikkelt.

De evaluatie

Tijdens het laatste gesprek zullen u en de coach reflecteren op het coachtraject en het proces. Zijn de doelen behaald? Vaak plannen we een follow-up gesprek in na circa een half jaar, om te bespreken hoe het gaat. Op een aantal trajecten geven wij 100% garantie, gekoppeld aan het vinden van uw persoonlijk statuut: wat u belangrijk vindt voor uzelf en de wereld om u heen.

Werkwijze

De sessies bestaan voornamelijk uit oefeningen, interacties en bespreking van opdrachten. Hierbij worden technieken en methoden toegepast zoals het koersonderzoek, focussing, RET (rationele effectiviteitstraining), visualisatie, biografisch werken, enquiry, de logische niveaus (Dilts en Bateson) en oplossingsgericht coachen. In overleg is het mogelijk om een test af te nemen, maar vaak is dat niet nodig.

Soorten coaching