Wat is teamcoaching?

Teamcoaching is bij ons coaching in de vorm van een workshop waarbij het verbeteren van het functioneren van het team centraal staat. Het vergroot de collectieve capaciteit en prestatie van een team. Het geeft het rendement een boost die blijvend is want na de workshop van  drie dagen werken de teamleden met dezelfde waarden naar een gezamenlijk doel.

De nadruk ligt op oefeningen en gesprekken tussen teamleden om zodoende effectievere collectieve vaardigheden, kennis en interesse te ontwikkelen. Deze vorm van teamcoaching kan daarnaast worden ingezet voor competentiemanagement, teambuilding, conflicthantering en effectieve communicatie.

Teamcoaching wordt ook vaak ingezet wanneer teams moeten fuseren of in een andere overgangsfase zitten.

U kunt teamcoaching inzetten voor

  • Teambuilding, het team beter laten samenwerken.
  • Het bepalen voor gezamenlijke (korte en langere termijn) doelen.
  • Meer betrokkenheid onderling en naar de organisatie toe.
  • Effectievere inzet van ieders rol, taak, kwaliteiten, competenties en persoonlijkheid.
  • Betere communicatie naar elkaar en management.
  • Focus, een koersbepaling met ieders commitment.

Het grote voordeel van coaching in de vorm van deze workshop is dat u slechts in 3 dagen (eventueel verspreid over drie weken) direct blijvend rendement zult hebben. Zowel ieder teamlid individueel als de samenwerking tussen de teamleden, verandert. Er is kennis en erkenning van elkaars kracht. Zo kan ieder teamlid in welzijn een bijdrage leveren, waarde toevoegen.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op voor een gratis oriënterend gesprek.