Wat is outplacementcoaching?

Wanneer u noodgedwongen op zoek moet naar een nieuwe baan, boventallig bent verklaard, met ontslag wordt bedreigd of als u en werkgever (in goed overleg) uit elkaar gaan is het belangrijk dat u goede hulp krijgt. Deze loopbaancoaching richt zich op het weer krijgen van energie en vertrouwen om een nieuwe weg in te slaan.

U wordt begeleid naar een nieuwe baan en/of studie, of bijvoorbeeld naar zelfstandig ondernemerschap.

Als er sprake is van een transitievergoeding, kies dan voor uzelf. Deze vergoeding kunt u gebruiken om een outplacementtraject te volgen, zodat u goed voorbereid op zoek kunt gaan naar uw nieuwe baan.

Tijdens uw outplacementtraject krijgt u helder wat uw kwaliteiten en drijfveren zijn en hoe u uw competenties en vaardigheden kunt inzetten. Daarnaast werken we aan uw welzijn, presentatie op socialmedia, netwerk- en sollicitatiegesprekken. Hierdoor heeft u een grotere kans op het vinden van een nieuwe leuke baan.

Na het outplacementtraject kunt u enkele maanden begeleid worden in uw nieuwe werkomgeving.

  • Het verloop van het outplacementtraject ziet er deels uit als die van een loopbaantraject, met dat verschil dat de eerste fase gericht zal zijn op het verwerken van het verlies van de baan en de laatste fase zich vooral richt op netwerken en het vinden van een baan. Uit onderzoek blijkt namelijk dat er bij het vervullen van vacatures in 85% niet geadverteerd wordt. Netwerken en het op orde hebben van een ‘elevatorpitch’ is ten eerste belangrijk. Ten tweede wordt er gewerkt aan uw sollicitatievaardigheden en curriculum vitae.